BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Rabu, September 19, 2012

Bercuti di Langkawi


Baru sekarang la de masa update story pergi bercuti di Pulau Langkawi. Pergi bulan 5, baru sekarang nak update. hihihi



Mula-mula kami tidur rumah family Abang Long Mas kat Dengkil. Jarak dekat sikit, lagipun senang berkumpul sekali. Semua ahli ada kecuali family Abang Ngah Mas. Kami bertolak lepas subuh. Dalam 45minit dah sampai di Langkawi.
Malam tu Along explain planning kami disana nanti..







Masa kami mahu berlepas, kami teringin nak bergambar satu keluarga kat kawasan lapangan terbang. Hanya satu je, ada la seorang lelaki encem datang nak tolong snapkan picture kami, alih-alih kami ditengking pekerja Air Asia. Tak bagi peluang langsung, tak beradab. Serious menyirap dengan pekerja lelaki tuh. Kami tahu perbuatan kami salah, tapi tak boleh ke cakap sopan? Please Air Asia, ajar para pekerja bersopan santun!



Sampai je, terus ambik kereta dan isi perut dulu. Lepas breakfast baru pergi tempat yang Mas memang teringinnnnn sangat nak pergi, iaitu- CABLE CAR! kat Oriental Village.






Perasaan memang best la time tuh. SubhanaAllah cantik sungguh permandangan dari atas. Mak & abah tak naik, takut. Akak Mas mula-mula tak nak, tapi lepas dipujuk, baru la dia kuatkan semangat.

Kalau nak diikutkan, de je macam-macam aktiviti nak buat tapi alih-alih semua dok sakan bershopping kat Idaman Suri, Hj Ismail & Minyak Gamat.











Apa-apa pun, kami tak lepaskan peluang bergambar di Dataran Helang.






Percutian kami 3hari 2Malam, selesai dengan gembira..






# Kedai Makan Selera Petani- terbaek. Murah & sedap.
# Ada kedai makan tepi jalan dekat area tempat Minyak Gamat- sedap, layanan yang sangat peramah & murah.
# Kedai makan sebelah kiri Idaman Suri, layanan teruk, siap jeling, masam & marah bila ditanya, mahal & tak sedap.
# Kenapa yea pekerja Idaman Suri jenis muka masam-masam je? susah ke nak senyum?

56 surat cinta:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

rindu nak p lgkawi lg..huhu

misz_eyza berkata...

tu dia mas... punya la lama simpan entri ehehe...


best kan pergi langkawi.. tapi yg tak bestnya gerak sikit pakai duit banyak huhu...

nini berkata...

wah bestnya dapat bercuti...=D

nini berkata...

wah bestnya dapat bercuti...=D

Lizan berkata...

tu dia.... menimbun-nimbun gambar... staff idaman suri memang sombong2 kan... cakap pun mcm nak tanak jer... pandang kita pun mcm semacam jer.. mcm la kita nak pecahkan pinggan mangkuk dia tu.. ritu nak gi tengok2 brg kaca..langsung malas..beli cadar jer & cokelat of course... :)

Rapunzeel Cikilolo berkata...

wow. meriah :)

Afiq Yassin berkata...

Happy family..
Holiday tak ajak.. hheee

Hanif Idrus berkata...

Banyaknya gambar kenangan ...bestnya..
Hai!!!!!!! lama betui tak dengar kabar..
Biasalah kalau dah kerja ini ler rutinnya...pergi pagi bergelap..balik pun bergelap...
sam asaya..tapi nasib baik ada internet kat opis

Ibnuismaini Ismail berkata...

Amekkaw, sekali banyak gambar. Bukti kukuh g sana. hee~

Sop berkata...

best nyer cuti2 malaysia :)
mana ole ole :)

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

wah2...pi bercuti yer...bestnyaaaa!jelesss YM taw...hehehe..YM dah lame tak pi bercuti...

boni kacak berkata...

hurm.. tak ajak pun g langkawi..sob3..

azizah :) berkata...

seronoknya cuti2.. tak pernah g langkawi lagi..teringinnya nak g....

Fiza Suhaimi berkata...

banyaknya gambar.. terasa fiza plak yang pergi langkawi.. :D best sangat.. dah lama tak pergi langkawi..

NUR AIN AZMAN berkata...

Teringin sangat nak pergi langkawi, tak pernah sampai sana lagi tau :(

PotiaCasaDelarossa berkata...

untunglah dpt jln2... klu lah tak bizi kan best...

Ain Najwa berkata...

waaa..bestnyer jln2 yerk..byk betol tangkap gmbar..(^_____^)..

Miss Purple Ungu berkata...

bestnya mas g langkawi..
mana ole2 utk miss purple hehe :)

NURULHANIF berkata...

wah bestnya g bercuti.. mesti byk beli brg kan.. hehe.. menginap kat holiday villa ke? sy pun duk situ jgk dulu.. huhu

NURULHANIF berkata...

wah bestnya g bercuti.. mesti byk beli brg kan.. hehe.. menginap kat holiday villa ke? sy pun duk situ jgk dulu.. huhu

Khairul Zamri berkata...

seronoknye die pi langkawi sy dah g 2 kali langkawi mase dup matrik penang dulu huhu rindunye kehidupan di sana

man berkata...

behnya g langkawi..hehehehe

emy zulaiha berkata...

bestnye mas jenjalan seisi keluarga kat langkawi...

banyak sungguh gambar! semua meriah2! suke emy tgk..

jeles lah...emy dah 25 thn hdp tapi xpnh g langkawi lagi!! sadis.haha :)

KorN berkata...

pheewwwww.. best nyer bercutiii

~SaL IjOu~ berkata...

bercuti..syoknya..last org g bercuti beberapa tahun lepas..~ huu

Crew Fathi berkata...

Wahh.. best2.. ^_^

tirahzairi berkata...

bestnyeee,,,,,nk pegi jgk..hihi

Mizz ErMa berkata...

alahai..best tol p bercuti ramai2 dgn family..sy lak belum penah smpai lg kat pulau langkawi tu..hehe

Ratu Lissa berkata...

woww! Langkawi.. bestnya =D

afzalsukasuki berkata...

aik dik dari kl ke langkawi semata2 beli minyak gamat je?hahaha :D

saptutnya bawak spare cili, nampak org kuajaq ja pi tenyeh cabai kat molot depa haha

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

salam mas....
lama tak singgah sini...

Bestnye cuti2 Langkawi...
Rindunye nk ke Langkawi...

khairul berkata...

dh lama x p Langkawi

Aien_Aen berkata...

Wahhh bestnya..Aien tak merasa lagi pergi sana

Empayar Utama berkata...

Memula kerja blog memang tolak tepi tp lama-lama nnt ok le. Tp kalau dah banyak sangat kerja-kerja-kerja-kerja, jd part time blogger je la macam saya ni hehe

shahrazali berkata...

seronotttnyer.....hehe..

tgok gmbr2 mas ni pun dah dapat rasa keseronokan tu....

lme btol menghilang ek dlm dunia blogging....tp selalu jek nmpk mas update status n gmbr kt fb...hehe..

Everything's Everythings berkata...

Rindunya dh lama tak pergi langkawi.. waktu sekolah dulu je sbb ad rombongan sekolah.. lps tu xpernah dh jejak kaki ke sana ;D

Dkna Abza berkata...

seronok dapat bercuti dengan family :)

Cik Farhana berkata...

Waa beshh !!! rindu langkawi ~~ rasa nak p lg la then maen banana boat tuh..hee. btw,rindu blog ini !! >_<

C i k P i p i T e m b a m berkata...

bestnyeee g langkawi. jelly nok. haha.. bawak gamat tu banyak sikit.. letih bontot bleh sapu, HAHA

tirahzairi berkata...

jgn lupa buah tgn ea...hihi

CIK TOM berkata...

seronoknya pergi holiday...
miss u dear!!
ciktom pn jrg2 update blog...

ShahzCudin berkata...

Huiii!! cuti sakan nih..

nn lylyn berkata...

baru plan nk honeymoon kt langkawi..tp hubby bz..=( xtau jd ke x huhu..

cerita best berkata...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

amranaiman berkata...

fuh serootnya!!

cheeze maz berkata...

salam ziarah.

Seronoknya bercuti dgn family tersayang kan? Akak pn dh lama x pergi sana.

Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

Tanpa Nama berkata...

Tak best laa....... Cuti kat kampung atok lagi best... Ada dusun buah ada ramai sedara
....

hnahdy berkata...

ramainya kaum kerabat

Juliet_iRa~" berkata...

syoknyaaa heee..

naik flight mmg ag sng nak menjimatkan kalo rmai2..

wah meriah gtu :)

Alyn Adnan berkata...

best3..alyn pon baru baik dr langkawi..

SHAHIDA SHIDA berkata...

Best meh!!! pegi Langkawi...tak penah menjejakkan kaki ke sana...

Kangmas berkata...

Kompak ya...

MawardiYunus berkata...

wah bestnya.. dh lama rasanya x p bercuti kat langkawi.. entah bila pula dpt peluang p sana.. Apapon slamat tahun baru maya

Tanpa Nama berkata...

It is in reality a great and helpful piece of info. I'm happy that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Look at my blog post appliance repair Brandon

Tanpa Nama berkata...

I really love your site.. Pleasant colors & theme.

Did you build this web site yourself? Please reply back as I'm wanting to create my very own site and want to find out where you got this from or what the theme is named. Appreciate it!

My blog post - lasik eye surgery new york

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...